Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Özge
SAMANCI
Doç. Dr. - Dekan Yardımcısı - Osmanlı ve Türk Yemek Tarihi
Tarih ve Medeniyetler, EHESS (Ecole Des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris), 2009
İç ve Orta Asya Tarihi, EHESS (Ecole Des Hautes Etudes en Sciences Sociales), 1999 Tarih, Boğaziçi Üniversitesi, 1998
Tarih, Boğaziçi Üniversitesi, 1995
Saint-Benoit Lisesi
Dr. Özge Samancı lisans (1995) ve yüksek lisans (1998) derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladıktan sonra, doktora derecesini Paris’te EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales)’den 2009 yılında Tarih ve Medeniyetler alanında “19. Yüzyıl İstanbul Yemek Kültürü” başlıklı tezini tamamlayarak almıştır. 2003-2015 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde önce öğretim görevlisi daha sonra Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmış; 2015 yılında aynı fakülteye Doçent olarak atanmıştır. Doç. Dr. Samancı Eylül 2017 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesine katılmış ve 2017-2025 tarihleri arasında bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. Halen Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde gastronominin temelleri, yemek tarihi ve Türk mutfak kültürü alanlarında; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tasarım, Teknoloji ve Toplum lisans üstü programında yemek tarihi derslerini vermektedir. Geç dönem Osmanlı Mutfak Kültüründe modernleşme, Osmanlı- Türk yemek tarihi Samancı’nın araştırma konularını oluşturmaktadır. Osmanlı- Türk yemek tarihi alanında ulusal ve uluslararası birçok kongre ve seminere davetli olarak katılan Samancı’nın Türkçe, İngilizce ve Fransızca yayınları bulunmaktadır. 3. Turizm Şurasında Gastronomi Turizmi komisyonu üyeliği; Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından projelendirilen Türk Mutfağı yayınlarında danışmanlık yapan Samancı, Türk mutfak kültürü alanında ulusal ve uluslararası birçok yayın ve belgesele katkıda bulunmuştur. Doç. Dr. Samancı Şubat 2025 itibariyle Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak atanmıştır.
Osmanlı ve Türk Mutfak Tarihi; Yemek Tarihi Metodolojisi; 19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü
Gastronominin Temelleri, Türk Mutfak Kültürü Mirası ve Uygulamaları, Yemek Tarihi ve Mutfak Kültürleri